Bezoek met Coronatoegangsbewijs

We kijken er naar uit om je weer te verwelkomen in de Rode Hoed. De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en de sprekers staat hierbij voorop. Heb je een kaartje gekocht voor een programma waarbij een coronatoegangsbewijs verplicht is, lees onderstaande informatie en regels dan zorgvuldig door.

 

Wat is een Coronatoegangsbewijs?

Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heb je een geldig Coronatoegangsbewijs.

Het Coronatoegangsbewijs kan je als volgt verkrijgen:

  • TESTBEWIJS – Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via https://www.testenvoortoegang.org/ maak je een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie bij jou in de buurt.
  • VACCINATIEBEWIJS – Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. Vanaf 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • HERSTELBEWIJS – Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Op de site van de Rijksoverheid kunt u terecht voor de stappen die je dient te ondernemen om van je test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen.

Of bekijk hier een filmpje waar alle stappen in worden uitgelegd.

Wat gebeurt er bij binnenkomst?

  • Als je een programma bezoekt waar een coronatoegangsbewijs verplicht is, wordt aan de ingang jouw QR-code gescand. Dit is jouw geldige Coronatoegangsbewijs. Deze QR-code toon je op je telefoon in de CoronaCheck-app of heb je thuis al geprint via CoronaCheck.nl.
  • Vergeet bij je bezoek je legitimatiebewijs niet. Onze medewerker vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met de gegevens in het Coronatoegangsbewijs.
  • Bij programma’s mét Coronatoegangsbewijs hoeft er geen afstand gehouden te worden.
  • Om verwarring te voorkomen ontvangt elke ticketkoper voorafgaand aan het bezoek nog een reminder e-mail met ons meest actuele coronaprotocol.

Voor vragen over tickets kunt u ons mailen op info@rodehoed.nl. De kassa van de Rode Hoed is een uur voor een programma geopend.