De Schoonheidssalon

In De Schoonheidssalon gaan jonge feministen de strijd aan met hardnekkige beeldvorming. In samenwerking met feministisch collectief De Bovengrondse.

 

De eerstvolgende Schoonheidssalon zal plaatsvinden op:
DI 17 SEP. 2019
Meer informatie hierover volgt snel.

 

***

Voorgaande programma’s

DI 28 MEI. 2019
DE SCHOONHEIDSSALON #5: SEKSE & THE CITY
Kijk hier het programma terug

Waarom zijn er alleen openbare urinoirs voor mannen? Waarom moeten vrouwen catcalls en straatintimidatie verdragen en voor wie is rokjesdag eigenlijk bedoeld? Praat of luister mee tijdens de nieuwe Schoonheidssalon: instapfeminisme met diepgang.

MA 17 SEP. 2018
BLOODY HORMONES
Kijk hier het programma terug

Het wemelt van de vooroordelen, aannames en mythes rondom hormonen. Hormonen zijn hot topic, volgens de anti-hormonale-anticonceptie-artikelen en #freebleeding-hastags. Vanavond zoomen we in een korte biologieles op hun rol in het menselijk lichaam. We ontmantelen onwaarheden en maken korte metten met hormonaal nepnieuws. Met experts en ervaringsdeskundigen – en dat zijn we allemaal, dus praat mee!

MA 14 MEI. 2018 
DIGITAL FEMINISM
luister hier het programma terug

Vanavond onderzoeken we de gecompliceerde relatie tussen feminisme en social media. Met journalisten, wetenschappers en actievoerders vragen we: Hoe manoeuvreren we ons als jonge feministen op de ingewikkelde wegen van sociale media? Hoe kunnen we de digitale wereld inzetten voor emancipatie en gelijkwaardigheid? Met: Clarice M.D. GargardEmma Harjadi HermanDr. Sanne Koevoets.

DI 10 APR. 2018 
#METOO – DRIE GENERATIES FEMINISTEN IN GESPREK
Luister hier het programma terug

Toen de #metoo-discussie losbarstte, toonden zeker niet alle vrouwen zich solidair met elkaar. Veel oudere feministes verweten de jongere generatie van slachtofferschap. In deze Schoonheidssalon gaan we in gesprek met drie generaties vrouwen over seksualiteit, machtsmisbruik en samen strijden. Met Justine van BeekMarja PruisAynouk TanNur AydinMargo van de Linde.

MA 27 NOV. 2017
HOE KOMEN VAN HET PERFECTE PLAATJE AF?
luister hier het programma terug

Voldoe jij aan het schoonheidsideaal? Ben je dun en jong? Met een gave huid, volle billen en platte buik? Pronte borsten, een symmetrisch gezicht en een volle bos haar? Het schoonheidsideaal is een hardnekkige en strenge norm, waar we allemaal aan proberen te voldoen. Wij zijn klaar met de macht die het heeft. In De Schoonheidssalon gaan we daarom niet op zoek naar nieuwe idealen, maar gaan we onszelf bevrijden uit het keurslijf van de schoonheid. Met Sunny BergmanAshaki LeitoRoziena SalihuBerna Toprak en Shula Tas.