5 jaar Onbekend Bemind

De Lustrumeditie

5 jaar Onbekend Bemind

De feestelijke lustrumeditie van Onbekend bemind: een ode aan het interview en de onbekende mens! Onbekend Bemind heeft altijd als doel gehad om het publiek te laten zien dat iedereen een interessant verhaal heeft, niet alleen BN’ers en Zomergasten. Hosts Corine Koole en Ronit Palache interviewen onbekende gasten en bespreken met o.a. Coen Verbraak de kunst van het interviewen. 

Al vijf jaar lang dagen Ronit Palache en Corine Koole maandelijks onbekende mensen uit om hun levensverhaal te vertellen. Van wetenschappers, kappers, brandweervrouwen en schoolmeesters horen we binnen een half uur hoe ze vanochtend zijn opgestaan, wat hen drijft en waar ze bang voor zijn. Op televisie zijn doorgaans de BN’ers aan het woord. Toch zijn de ‘gewone’ voorbijgangers vaak net zo interessant, misschien wel interessanter. Want iedereen – bekend of niet – heeft een verhaal.

Vanavond vieren we dit lustrum met een feestelijke editie: de avond zal een ode zijn aan het interview zelf en onze mysterieuze stadsgenoten. Ronit en Corine praten o.a. met topinterviewer Coen Verbraak over de kunst van een goed gesprek, met welke technieken en trucs zij het verhaal van hun gast lospeuteren, en hun favoriete en moeilijke momenten. We leren welke mix van mensenkennis, empathie en durf nodig is. Natuurlijk gaan Corine en Ronit ook weer in gesprek met onbekend maar beminde gasten, en zal er weer muziek zijn van onbekend ongekend talent.

Vergeet televisietalkshows, eindeloze voorproductie en autocue. Bij Onbekend bemind is niets voorbereid, alles spontaan en gebeurt het in het moment. Verwacht het onverwachte!

LET OP: afwijkende aanvangstijden. De reguliere Onbekend bemind avonden starten om 20:30, deze lustrumeditie is echter langer en start daarom om 20:00.

ONZE HOSTS & GASTEN:

Corine Koole is schrijfster en journaliste. De afgelopen 15 jaar maakte zij meer dan duizend interviews, reportages en verhalen voor kranten en tijdschriften over de liefde. Haar interviews verschijnen onder andere in Volkskrant Magazine, De Morgen en LINDA. Corine is daarnaast auteur van boeken als Ik wil jou. Nederlanders over hun grote liefde (vier drukken), Hij/Zij en de Liefde en Verlaten Vrouwen. Haar nieuwste boek heet De zeven wetten van de liefde.

Corine is daarnaast auteur van boeken als Ik wil jou. Nederlanders over hun grote liefde (vier drukken), Hij/Zij en de Liefde en Verlaten Vrouwen. Haar nieuwste boek, De zeven wetten van de liefde, verscheen op 30 januari 2018 bij uitgeverij Prometheus.

 

Ronit Palache is journalist en werkt al jaren in het boekenvak, onder meer als rechtenmanager bij de literaire uitgeverij Prometheus. Palache schreef wekelijks in het Nieuw Israëlitisch Weekblad en werkte voorheen voor weekblad Elsevier en het radioprogramma Simek ’s Nachts. In 2016 verscheen haar succesvolle interviewboek Ontroerende Onzin, over de Joodse identiteit in het Nederland van nu.

 

 

 

 

 

 

Foto: Rogier Veldman

Joris Linssen begon zijn carrière bij stadsomroep Utrecht en daarna de NCRV. Van 2001 tot 2006 presenteerde Linssen daar het programma TAXI, waarin hij met verborgen camera’s gesprekken voert met willekeurige, onbekende passagiers. Sinds 2005 is Joris presentator van de NPO1-hitserie Hello Goodbye, waarin hij mensen op Schiphol spreekt die iemand komen ophalen of wegbrengen. Dit leidt geregeld tot ontroerende, grappige en onthullende gesprekken.

 

 

 

 

Coen Verbraak is journalist en programmamaker en voornamelijk bekend door zijn indrukwekkende interviews voor zijn reeks Kijken in de ziel. Hij won meerdere prijzen, waaronder de Zilveren Nipkov-schijf in 2010 voor zijn interviews met professionals die zich niet snel laten bevragen en in 2013 de Sonja Barend Award voor zijn gesprek met ABN Amro topman Rijkman Groenink.

 

 

 

Met muzikaal intermezzo door:

Wies en haar Liefdes ontmoetten elkaar tijdens repetities voor een voorstelling in een hooiberg. Ieder met zijn eigen achtergrond, instrument en muzikale bagage. Zangeres & tekstschrijver Wies Kavelaar, gitarist Wouter Mooy en bassist Ton Nieuwenhuizen bestrijken samen meer dan 60 jaar popgeschiedenis. Dat vormt een grote inspiratiebron te zijn om een eigen sound te ontwikkelen. Samen speelt de band inmiddels het door zichzelf bekroonde nieuwe genre pop-poëzie met blues- en folk-invloeden.

 

en voordracht door:

foto: Harry van Kesteren

Sylvia Hubers is dichter en schrijver van kort proza. In 2003 debuteerde zij met de bundel Men zegt liefde. Van 2009 tot 2013 was ze Stadsdichter van Haarlem. Haar inspiratie haalt zij uit alledaagse emoties, gebeurtenissen en voorwerpen. Vanavond brengt zij een speciaal geschreven Ode aan de Onbekende Mens.

 

Deel dit evenement: