Dienst voor ongelovigen

Begin van de Lente

Dienst voor ongelovigen

Jonge, eigenzinnige dienst met aandacht voor de wisseling van de seizoenen. In de drukte van de stad sta je tijdens dit begin van de lente één uur stil bij wat je belangrijk vindt. Met o.a. Maartje Meijer, Joke Hermsen en Ricky Koole.

Met een inspirerende preek door een bekende spreker – eerder waren onder anderen Marc-Marie Huijbregts, Boris van der Ham, Glenn Helberg en Arjen Lubach te gast, Acteurs lezen gedichten en teksten. Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten, onder meer uit het Kyteman Orchestra. De preek wordt gehouden door filosofe Joke Hermsen. Ga zitten en laat je raken!

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog: “Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar die gaan uiteindelijk altijd over God, over het geloof of over de oplossing vinden in het hiernamaals. Aangezien ik niet geloof – of als ik geloof dan ook meteen in alles – vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovige naar hartenlust kunt meezingen. Ook gelovigen kunnen dat, volgens mij, prima.”

 

LET OP: normaal begint dit programma om 20:00. Deze avond start eenmalig om 21:00.

Naar de seriepagina van de dienst voor ongelovigen

Dit programma is uitverkocht

Helaas zijn de tickets voor dit programma uitverkocht.

Deel dit evenement:

Joke Hermsen

Joke J. Hermsen is schrijfster en filosofe. Zij werd geboren in Middenmeer. Rond haar vierde levensjaar verhuisde het gezin naar de omgeving van Amsterdam, de stad die zij alleen nog voor enkele studiejaren in Parijs en lange schrijfsessies op het Franse platteland zou verlaten. Na haar studies letterkunde en filosofie was zij als docent en onderzoeker verbonden aan de Letterenfaculteit en de Faculteit Wijsbegeerte van verscheidende Nederlandse universiteiten. Met de man vertaalde zij Franse poëzie en filosofie, en kreeg zij twee kinderen.

Zij maakte  tevens drie korte documentaires als ook een filosofische beeldessay. Naast haar schrijverschap is Hermsen mentor voor jonge kunstenaars en bestuurslid van de Internationale Vereniging van Vrouwelijke Filosofen (IAPH). Zij geeft veel lezingen over haar werk en over diverse filosofische en maatschappelijke kwesties. Bovendien geeft zij ook vijfdaagse filosofische cursussen in de Franse Bourgogne.