Dienst voor ongelovigen

Begin van de Winter

Dienst voor ongelovigen

Jonge, eigenzinnige dienst met aandacht voor de wisseling van de seizoenen. In de drukte van de stad sta je tijdens het begin van de winter één uur stil bij wat je belangrijk vindt. Met o.a. Maartje Meijer en Ricky Koole.

Met een inspirerende preek door een bekende spreker – eerder waren onder anderen Marc-Marie Huijbregts, Boris van der Ham en Arjen Lubach te gast. Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten, onder meer uit het Kyteman Orchestra. Ga zitten en laat je raken!

De preek wordt deze keer gehouden door cabaretier Freek de Jonge.
Beeld door: Dirk Annemans.

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog: “Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar die gaan uiteindelijk altijd over God, over het geloof of over de oplossing vinden in het hiernamaals. Aangezien ik niet geloof – of als ik geloof dan ook meteen in alles – vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovige naar hartenlust kunt meezingen. Ook gelovigen kunnen dat, volgens mij, prima.”

Naar de seriepagina van de dienst voor ongelovigen

Dit programma heeft al plaatsgevonden
program.info.closed.description
Deel dit evenement: