Bucketlist filosofie

Bucketlist filosofie

In de serie Bucketlist Filosofie staat elke keer een klassieker uit de filosofie centraal. Onder leiding van Daan Roovers, voormalig denker des vaderlands, gaan kenners en deskundigen met elkaar en het publiek in gesprek over het werk van zowel bekende als minder bekende filosofen.

Filosofen die reeds zijn besproken in de serie: Sophie Oluwole, Donna Haraway, Aboe Nasr Al-Farabi, Simone Weil, Zygmunt Bauman, Susan Sontag, Lyudwig Wittgenstein, Simone de Beauvoir, Nassim Nicholas Taleb, Mary Wollstonecraft Nietzsche, Aristoteles, Spinoza, Hannah Arend, Michel Foucault en anderen.

MODERATOR

Voormalig ‘denker des vaderlands’ Daan Roovers is docent publieksfilosofie (Universiteit van Amsterdam, Erasmus Universiteit), programmamaker (Rode Hoed, omroep Human), en schrijver van o.a. Wij zijn de politiek (2019), Mensen maken (2017) en Een kleine geschiedenis van de filosofie. Ze is lid van de ‘denktank Nederland 2040’. Sinds 2023 is ze lid van de Eerste Kamer namens Groenlinks-PvdA. Daarnaast doet ze academisch onderzoek naar de ontwikkeling van het begrip publieke opinie.


Bucketlist filosofie
Normale prijs: €15
CJP, studenten- of stadspas: €13,50
Kaartje kopen
Deel dit evenement:
Kaartje kopen