Club Classique

Een Vijfsterren Avond

Club Classique

Iedereen die weleens een discussie over kunst – en in het bijzonder over muziek – heeft gevoerd weet dat elk verschil van mening uiteindelijk beslecht kan (en vaak ook zál) worden met de zalvende dooddoener: smaken verschillen. En zo is het ook.

Maar wat als je de discussie voert met een échte fijnproever? Iemand wiens taak het is muziek te beoordelen en vindt dat over smaak wél te twisten valt? Sterker nog: dat híj de beste smaak van iedereen heeft? Opgepast! Je hebt waarschijnlijk met een muziekcriticus te maken. De man of vrouw die componisten, dirigenten, musici en uitvoeringen kan maken of breken.

Deze avond brengen we muziekkritiek in kaart. Wie vond wat van welke muziek? Welke stukken werden geprezen of juist gekraakt? Welke componisten moesten het ontgelden of werden juist opgehemeld? Wij hebben een menukaart samengesteld van verschillende stukken en componisten waarover men een uitgesproken smaak had. Nu mag jij ervan proeven en kun je zélf de criticus uithangen. Bo van Houwelingen, literatuurrecensent bij de Volkskrant, zal deze avond presenteren. Op het programma o.m. werken van vier grote B’s: Bruckner, Brahms, Bach en Beethoven.

Musici:
Myrthe Helder & Sjaan Oomen – Viool
Adriaan Breunis & Anna Magdalena den Herder – Altviool
Leonard Besseling – Cello

Om 18.30 uur kan je voorafgaand aan Club Classique dineren op de balkons van de Rode Hoed. Begeleid door de muzikanten van Club Classique genieten van een heerlijk buffet inclusief Club Classique’s eigen wijnen.

De prijs voor het diner is €39,50 

Menu:

Salade van geschaafde venkel met gele biet en rucola
Salade van parelgort met gemarineerde schorseneren, bospeen en peterseliedressing

**

Klassieke Boeuf Bourguignon
Thaise viskoekjes geserveerd met bosui, kappertjes en een soja-miso saus
Frisse stoof van snijbonen, courgette & aubergine
Pommes Gratin

**

Koffie en thee met een rozemarijn-citroen petit four

Dit programma heeft al plaatsgevonden
program.info.closed.description
Deel dit evenement:

Bo van Houwelingen

Bo van Houwelingen studeerde journalistiek en psychologie en schrijft literatuurrecensies voor De Volkskrant. Samen met Caroline van Keeken schreef ze anderhalf jaar lang de netwerk-column ‘Bo & Caro’ voor NRCQ.

 

Normale toegangsprijs: €15
Toegangsprijs onder 30 jaar: €10
Toegangskaart + dinerbuffet: €39,50