College-Club#1: The Big Questions

Van Newton en Einstein tot Hawking

College-Club#1: The Big Questions

Al eeuwenlang verrichten natuur- en sterrenkundigen onderzoek naar het ontstaan van onze planeet, het heelal en het leven. Vragen over zwaartekracht, sterrenstelsels, kwantummechanica, zwarte gaten en buitenaards leven blijven intrigeren. In hoeverre zijn er al antwoorden gevonden op deze big questions?

In het eerste college van de reeks Big Questions beantwoord Jan Pieter van der Schaar vragen over de wetten van Newton, zwaartekracht, Einstein’s relativiteitstheorie, kwantummechanica en Hawking’s Theory of Everything. Wat heeft de relativiteitstheorie ons nu concreet gebracht? Wat is kwantummechanica? En hoe wordt ons heelal opgebouwd uit de allerkleinste deeltjes?

Jan Pieter van der Schaar is universitair hoofddocent in theoretical physics aan de Universiteit van Amsterdam en coördinator van het Delta-Institute for Theoretical Physics (D-ITP), een gezamenlijk initiatief van de theoretical physics instituten in Amsterdam, Utrecht en Leiden. Zijn onderzoek richt zich op snaartheorie en kosmologie. Hij was voormalig Head of Studies (Sciences) van het Amsterdam University College en geeft nog steeds les aan de Universiteit van Amsterdam. Van der Schaar heeft zijn bachelor in Natuurkunde en Astronomie behaald en een master in Theoretical Physics van de Universiteit Groningen. Hij voltooide zijn PhD in String Theory Limits and Dualities aan de Universiteit Groningen en was research fellow aan de University of Michigan, CERN en Columbia University in New York.

Dit is een programma van College-Club in samenwerking met de Rode Hoed.

 


College-Club#1: The Big Questions
Normale prijs: €40
Deel dit evenement:
Kaartje kopen