College-Club#3: The Big Questions

Over Planeten en Buitenaards Leven

College-Club#3: The Big Questions

LET OP: LOCATIE VERPLAATST NAAR VONDEL CS. ZIE WEBSITE COLLEGE CLUB VOOR MEER INFO. 

Al eeuwenlang verrichten natuur- en sterrenkundigen onderzoek naar het ontstaan van onze planeet, het heelal en het leven. Vragen over zwaartekracht, sterrenstelsels, kwantummechanica, zwarte gaten en buitenaards leven blijven intrigeren. In hoeverre zijn er al antwoorden gevonden op deze big questions?

In het derde college van de reeks Big Questions beantwoord Govert Schilling vragen over de eerste stappen van de mensheid op nieuwe grond zoals op Mars en de Maan en of er kans is op ander leven in ons zonnestelsel.  Buitenaards leven is een fascinerend onderwerp maar wat is leven precies en hoe toon je het aan? Hoe groot is de kans dat we niet alleen zijn? Hoe ontdek je een planeet bij een andere ster en hoeveel planeten zijn er eigenlijk in het heelal?

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij is autodidact op het gebied van zowel de astronomie als de journalistiek. Ook heeft hij tientallen boeken gepubliceerd over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald in o.a. het Engels, Duits en Chinees. In 1989 ontving Schilling samen met Wubbo Ockels de Simon Stevin-kijker voor zijn bijdrage aan de popularisering van de sterrenkunde. In 2002 won hij de Eureka!-oeuvreprijs. Zijn nieuwste boek Deining in de Ruimtetijd over het fenomeen zwaartekrachtgolven verscheen in augustus 2017.

Dit is een programma van College-Club in samenwerking met de Rode Hoed.

 


College-Club#3: The Big Questions
Normale prijs: €40

 

KOOP TICKETS HIER

LET OP: LOCATIE VERPLAATST NAAR VONDEL CS. ZIE WEBSITE COLLEGE CLUB VOOR MEER INFO. 

Deel dit evenement:
Kaartje kopen