Joris Luyendijk (1971, Amsterdam) deed voor zijn studies Arabisch en antropologie onderzoek aan de Universiteit van Caïro, wat in 1998 leidde tot zijn eerste boek: Een goede man slaat soms zijn vrouw. Daarop volgde vijf jaar correspondentschap in het Midden-Oosten voor tal van Nederlandse en Vlaamse media met als eindresultaat het boek Het zijn net mensen. In 2011 vroeg The Guardian hem om de cultuur van de financiële wereld in The City vanuit zijn antropologische blik te onderzoeken. Dit leverde in 2015 het boek Dit kan niet waar zijn op, dat meermaals werd bekroond, onder meer met de NS Publieksprijs, en vertaald. Op 8 februari 2022 verscheen zijn nieuwe boek, De zeven vinkjes.
Glenn Helberg (1955) is psychiater, educator en de schrijver van het boek schrijver van het Boek ‘Als ik Luister’. Helberg studeerde geneeskunde en verdiepte zich in de psychiatrie in niet-westerse culturen; de transculturele psychiatrie. In 2017 was hij gast in Zomergasten. In 2019 ontving hij de Black Achievement Award oeuvreprijs. Hij is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Foto via VPRO.
Astrid Elburg houdt zich bezig met organisaties en leiderschap. Ze is adviseur, toezichthouder en commissaris en global executive coach en trainer in Ethisch Leiderschap en social-dynamics. Zij deed onderzoek, schreef een handleiding over het verhogen van de Gunfactor en over het belang van een economisch Plan B. Binnen en buiten bedrijven geeft zij masterclasses in leiderschap en voor bi-culturele top-professionals ontwikkelde zij de training ‘Explore your Boardpotential’ en ‘Dealing with Powerdynamics’.
Michel Scholte is impact-ondernemer, directeur en medeoprichter van True Price en Impact Institute. True Price richt zich op het berekenen en verbeteren van de werkelijke prijs van producten, inclusief sociale en milieukosten. Impact Institute levert data, software, (digitaal) onderwijs en advies over impactmeting en -management. Hij heeft een master Sociologie behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in sociaal onderzoek, immigratie en integratie, agent-based modeling en leefbaar loon.
Gedragswetenschapper Reint Jan Renes is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en sinds 2019 lector Psychologie voor een Duurzame Stad bij de Hogeschool van Amsterdam. Samen met zijn onderzoekers doet hij praktijkgericht onderzoek naar de psychologie achter klimaatverandering en duurzaam gedrag. Reint Jan is een veelgevraagde spreker en lid van diverse commissies (o.a. expertgroep landelijke klimaatcampagne Ministerie EZK, NWO beoordelingscommissie Klimaat en Natuur, en de Duurzaamheidsraad van de gemeente Amsterdam). Recent publiceerde hij ‘De Klimaatspagaat: over de psychologische uitdagingen van duurzaam gedrag’.
Khadija van der Straaten is universitair docent bij de Rotterdam School of Management, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar onderzoek richt zich op gender en intersectionaliteit in het (internationale) bedrijfsleven en is verschenen in wetenschappelijke tijdschriften, het NRC Handelsblad en de World Economic Forum Agenda. Haar promotieonderzoek en master bedrijfskunde voltooide ze aan de Universiteit van Amsterdam.