Dienst Zonder God

Begin van de Winter

Dienst Zonder God

Vier keer per jaar, met de wisseling van de seizoenen, organiseert de Rode Hoed in samenwerking met zangeres en theatermaakster Ricky Koole een jonge, eigenzinnige dienst. In de drukte van de stad sta je anderhalf uur stil bij wat je belangrijk vindt.

Renée van Marissing houdt de preek. Acteurs lezen gedichten en teksten. Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten. Ga zitten en laat je raken!

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog:

Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht, waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar die gaan uiteindelijk altijd over God, over het geloof of over de oplossing vinden in het hiernamaals. Aangezien ik niet geloof – of als ik geloof, dan ook meteen in alles – vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovige naar hartenlust kunt meezingen. Ook gelovigen kunnen dat, volgens mij, prima.

Renée van Marissing

Renée van Marissing

Renée van Marissing

Als schrijver, performer en regisseur heeft Renée van Marissing oog voor pakkende verhalen en weet ze deze op intrigerende en sensitieve manier te brengen. Haar romans, waaronder Parttime astronaut, werden alom geprezen, maar ook haar essays en spoken word teksten worden met lof ontvangen. Centraal in haar werk staan reflectie, relaties, intimiteit en de plek die een mens inneemt in de wereld. In haar preek zal ze haar veelzijdige artistieke achtergrond inzetten om te bezinnen op en rond het thema stilte.

 

 

Wil je naar alle drie de edities van Dienst zonder God met korting? Klik dan hier!

Dit programma is uitverkocht

Helaas zijn de tickets voor dit programma uitverkocht.

Deel dit evenement: