Dienst Zonder God

Begin van de Lente

Dienst Zonder God

Vier keer per jaar, met de wisseling van de seizoenen, organiseert de Rode Hoed in samenwerking met zangeres en theatermaakster Ricky Koole een jonge, eigenzinnige dienst. In de drukte van de stad sta je anderhalf uur stil bij wat je belangrijk vindt.

De preek wordt deze keer gehouden door Johan Fretz, cabaretier, schrijver, theatermaker en columnist van Het Parool. Acteurs lezen gedichten en teksten. Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten. Ga zitten en laat je raken!

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog:

“Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht, waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar die gaan uiteindelijk altijd over God, over het geloof of over de oplossing vinden in het hiernamaals. Aangezien ik niet geloof – of als ik geloof, dan ook meteen in alles – vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovige naar hartenlust kunt meezingen. Ook gelovigen kunnen dat, volgens mij, prima.”
Wil je naar de twee komende edities van Dienst Zonder God met korting? Klik dan hier!

Dienst Zonder God
Normale prijs: €13
CJP, studenten- of stadspas: €10,50

Inclusief één gratis drankje

 

Deel dit evenement:
Kaartje kopen