Dolle Mina lezing

Livestream met Mandu Reid

Dolle Mina lezing

Waarom is vrouwelijk leiderschap belangrijk voor het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen? 

In de Dolle Mina lezing gaat een internationaal invloedrijk spreker in op belangrijke feministische issues van nu. In deze eerste Dolle Mina lezing is dat Mandu Reid (1981), leider van de Britse Women’s Equality Party en daarmee de eerste vrouw van kleur in Engeland die leiding geeft aan een politieke partij. Ook is ze kandidaat voor burgemeester van Londen in 2021. Ze spreekt in de media openlijk over hoe haar ervaring met abortus haar politiek actief maakte.

Aanmelden voor de livestream

Internationaal is er een groeiende beweging die vrouwen het liefst achter het aanrecht ziet. Vrouwen en meisjes zijn nog steeds minder vrij dan mannen, en worden nog steeds klein gehouden door een systeem dat niet op hen is ingericht. Hoe kunnen we beklemmende stereotypen en traditionele rolpatronen doorbreken? De verworven rechten waar generaties voor vochten bewaken en verbeteren? Ons door vrouwelijk leiderschap laten inspireren?

Dolle Mina

Dolle Mina maakte zich 50 jaar geleden hard voor gelijke kansen en gelijke behandeling voor vrouwen én mannen. De feministische actiegroep eiste verandering en zette vrouwenemancipatie in Nederland op de kaart. Hoe kan de vrolijke strijdbaarheid van Dolle Mina nu nog inspireren?

Met naast Mandu Reid o.a. Hedy d’Ancona en de feministische actiegroep De Bovengrondse praten we over het belang van vrouwelijk leiderschap en intersectionele samenwerking om issues als menstruatiearmoede, toegang tot abortus en eerlijke werk-zorg verdeling aan te pakken.

Aanmelden

De Dolle Mina lezing is een initiatief van de Gemeente Amsterdam en is georganiseerd in samenwerking met Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Het programma wordt voor online publiek uitgezonden. Via onderstaand formulier kan je je aanmelden voor de livestream. Je zal de link voor de livestream van tevoren toegestuurd krijgen op het opgegeven emailadres.

Aanmelden voor de livestream


Dolle Mina lezing
Normale prijs: €GRATIS
Deel dit evenement:
Kaartje kopen