Coming In – Coming Out #2: Pink belief

Over het reclaimen van geloof

Coming In – Coming Out #2: Pink belief

LGBTIQ’ers komen in de kerk, moskee of synagoge vaak dezelfde uitdagingen tegen. De islam wordt dikwijls gekaapt en gereduceerd tot één dezelfde en onveranderlijke levenswijze. Voor LGBTIQ’ers zou geen plek zijn binnen het geloof. En queer moslims zijn niet de enige met de uitdaging om dit te veranderen. Ook gelovigen uit andere religieuze gemeenschappen vechten tegen deze uitsluiting.

Vanavond gaan we in gesprek met queer gelovigen. Hoe geef je je eigen geloof vorm? Kun je ideeën over relaties, seksualiteit en gender binnen religie openbreken? En hoe kunnen LGBTIQ’ers van verschillende geloven daar in samenwerken?

Sylvana SimonsGasten en sprekers worden in de komende weken hier en op Facebook aangekondigd. Gemodereerd door Sylvana Simons

Over de serie Coming In – Coming Out

De Coming Out kennen we inmiddels; de Coming In draait om je eigen identiteit vormgeven, jezelf accepteren en het vinden van veiligheid en vertrouwen.

In samenwerking met Stichting Maruf organiseert de Rode Hoed een driedelige reeks gesprekken met queer moslims en moslima’s. Zij delen hun persoonlijke verhalen en uitdagingen. Samen met het publiek bespreken we hoe we de samenleving inclusiever kunnen maken. Verwacht openhartige verhalen over kwetsbaarheid en autonomie: een reeks avonden vol aha-momenten.

Bekijk de hele serie hier

 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:  Democratie-en-media-logo


Coming In – Coming Out #2: Pink belief
Normale prijs: €13
CJP, studenten- of stadspas: €10.50
Kaartje kopen
Deel dit evenement:
Kaartje kopen