Coming in – Coming out

Volwassen worden is al lastig genoeg. Maar wat als je jong, moslim en queer bent?

In samenwerking met Stichting Maruf organiseert de Rode Hoed een driedelige reeks gesprekken met queer moslims en moslima’s. Zij delen hun verhalen en uitdagingen en samen met het publiek bespreken we hoe we de samenleving inclusiever kunnen maken.

Hoe vaak wordt ons niet verteld dat de waarden en gebruiken van moslims onverenigbaar zijn met de Nederlandse identiteit? Moslims zouden vrouwonvriendelijk zijn en een bedreiging vormen voor de homo-emancipatie en de queer-gemeenschap. Dus hoe zit dat als je queer moslim of moslima bent?

In deze reeks staat een groep jongeren op het podium die we niet vaak horen. Hoe is het om tussen twee culturen in te staan? Als gender en seksualiteit thuis onbespreekbaar zijn? En de buitenwereld denkt dat al jouw problemen opgelost zijn als je uit de kast komt of geen moslim meer bent? Centraal in deze serie staat het begrip Coming In: zelfdefinitie en –acceptatie, onafhankelijk van de hokjes van anderen.

Verwacht openhartige verhalen over kwetsbaarheid en autonomie: een avond vol aha-momenten.

Coming In – Coming Out

Coming Out is het moment dat een queer persoon vrienden, familie, collega’s of de hele wereld vertelt over gevoelens en keuzes rondom geaardheid en genderidentiteit. Dit uit de kast komen staat in onze maatschappij centraal in de LHBTIQ-emancipatie: eindelijk in de openbaarheid jezelf kunnen zijn.

Coming In is voor veel queer moslims veel belangrijker. Niet iedereen wil of kan immers uit de kast komen. Coming In draait om je eigen identiteit vormgeven, jezelf accepteren en het vinden van veiligheid en vertrouwen.

AGENDA

MA 21 JANUARI 2019
COMING IN – COMING OUT #1: QUEER MOSLIMS
Over liefde, (zelf)acceptatie en in de kast blijven
Kijk het programma hier terug

 

 

MA 4 MAART 2019
COMING IN – COMING OUT #2: PINK BELIEF
Over het reclaimen van geloof
Kijk het programma hier terug

 

MA 15 APRIL 2019
COMING IN – COMING OUT #3: FEMINISME IN DE ISLAM
Moslima’s over vrijheid en De Hoofddoek
Kijk het programma hier terug

 

 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:  Democratie-en-media-logo