Syriërs in de polder

Het is dit najaar vijf jaar geleden dat Nederland te maken kreeg met onverwachte grote aantallen Syrische vluchtelingen. De groep is inmiddels gegroeid naar bijna 91.000 (2018). Ondertussen verkeert de oorlog in Syrië in een nieuwe fase en gaan sommige vluchtelingen in de regio terug.

Met de serie Syriërs in de polder blikt de Rode Hoed terug op vijf jaar opvang van Syrische vluchtelingen in Nederland. We bekijken hoe het staat met de integratie van deze groep, de mogelijkheden voor een veilige terugkeer en de wederopbouw van hun land van herkomst.

Programmabeeld_Syrie in de polder_1MA 23 SEP. 2019
#1 Het leven in Nederland
Tijdens deze eerste editie praten we met Syriërs over hun leven in Nederland, uitdagingen, heimwee en toekomst. Daarnaast gaan we op zoek naar de ervaringen van burgemeesters die te maken hebben met grote groepen vluchtelingen in hun stad of dorp. Welke lessen trekken zij vijf jaar later?
Bekijk hier het programma

Programmabeeld_Syrie in de polder_Kans op terugkeerMA 7 OKT. 2019
#2 De kans op terugkeer
De tweede editie van Syriërs in de polder gaat over de mogelijkheid tot terugkeer naar Syrië. Wat is de visie van mensenrechtenexperts? Tevens praten we over het perspectief op een veilige terugkeer van vluchtelingen vanuit de buurlanden van Syrië.
Bekijk hier het programma

NAAR ALLEBEI DE EDITIES VAN SYRIËRS IN DE POLDER VOOR MAAR 20 EURO IN PLAATS VAN 26 EURO? KOOP HIER JE PASSE-PARTOUT.

 

Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door VluchtelingenWerk Nederland