Vergezichten

In deze verdiepende reeks nemen experts ons vanuit hun vakgebied mee in hun visie op de maatschappij van 2050. Ze delen tips en tricks over hoe we die toekomst samen vorm kunnen geven. Het programma bestaat uit een inleiding van de spreker, een inhoudelijk gesprek met de moderator en een afsluitend gesprek met het publiek. Meer informatie.

Kijk de lezingen terug via ons YouTube kanaal.

Angela Maas

In deze editie neemt cardioloog Angela Maas ons mee in de toekomst van de geneeskunde. Hoe zou de geneeskunde – van studie tot praktijk – moeten veranderen om beter bij de huidige en toekomstige samenleving aan te sluiten? Is kwalitatieve zorg genderneutraal? Nee! zegt Angela. Met haar kennis over het vrouwenhart wist ze al vroeg in haar carrière dat er veel verschillen bestaan tussen een diagnose en behandeling van mannen en vrouwen. Meer informatie.

Kijk de lezing terug via ons YouTube kanaal.

Glenn Helberg

In deze tweede editie is psychiater en activist Glenn Helberg aan het woord over de transculturele samenleving van morgen. Helberg pleit voor een minder naar binnen gekeerde Westerse samenleving en een meer egalitaire wereld in 2050. Helberg signaleert een toenemende individualisering in het Westen als reactie op de huidige migratiestromen en stelt dat het individu (ik) plaats moet maken voor het collectief (groep). Hoe gaat dat er in de toekomst uitzien?

Meer informatie.

Kijk de lezing terug via ons YouTube kanaal.

Marjolein Moorman

In deze derde editie neemt wethouder Marjolein Moorman ons mee naar een eerlijke, solidaire toekomst met gelijke kansen voor iedereen. Moorman constateert dat onze samenleving in toenemende mate is terechtgekomen in een individualistische, meritocratische maalstroom. Waardoor het leven een wedstrijd is geworden, met winnaars en verliezers. Succes wordt gezien als een eigen keuze en dus ook als eigen verdienste.

Meer informatie.

Kijk de lezing terug via ons YouTube kanaal.