Skin Deep Adviesraad

De Adviesraad van Skin Deep – verdiepende talkshows over zwart en wit:

Clayde Menso is sinds dit jaar directeur van Amerpodia, de overkoepelende organisatie van De Rode Hoed, De Nieuwe Liefde, het Compagnietheater en Felix Merits. Hiervoor zat hij tien jaar lang in de directie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), waarvan de laatste drie jaar als directeur-bestuurder.

Aldith Hunkar is presentator en journalist. Ze werkte vijftien jaar lang als presentator en verslaggever voor het NOS- en Jeugdjournaal. Sinds 2007 is ze faculty member bij de Speakers Academy en modereert ze (internationale) debatten, evenementen en conferenties in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf in film, fotografie en audiovisuele producties.

Mitchell Esajas is mede-oprichter en voorzitter van New Urban Collective, een organisatie met als missie jongeren van diverse achtergrond te empoweren. Hij is als sociaal ondernemer betrokken bij maatschappelijke projecten op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt, diversiteit en duurzaamheid. Hij studeerde Antropologie en Bedrijfskunde en is programmamanager Medische Antropologie op de Universiteit van Amsterdam.

Matthea de Jong is directeur van Tolhuistuin en initiatiefnemer van Warming Up, een project in samenwerking met Impact Makers om vanuit media en kunst meer mensen te betrekken bij het klimaatvraagstuk. Eerder zette De Jong verschillende organisaties en initiatieven op. Zo werkte ze aan Stichting Movies that Matter, een platform voor film en mensenrechten met een jaarlijks festival en International Support Programme juist in landen waar vrijheid onder druk staat. Ze werkte aan verschillende projecten rondom migratie en racisme, zoals De Asielzoekmachine en Operatie Zohre. Voor Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân ontwikkelde ze IepenUP, een media- en kunstprogramma rondom maatschappelijke vraagstukken. Ook zette ze samen met Hooman Nassimi New Faces op, een initiatief om nieuwkomers met een migratieachtergrond te koppelen aan festivals.

Imara Limon is conservator moderne en hedendaagse kunst bij het Amsterdam Museum. Zij ontwikkelde het meerjarige programma New Narratives om het museum inclusiever te maken. Limon heeft een adviseursrol bij kunst- en cultuurfondsen en is bestuurslid van Kunsten ’92. Momenteel is zij curator van het tweejaarlijkse programma Refresh Amsterdam waarbij hedendaagse makers werk tonen rond actuele maatschappelijke thema’s.

Collage Skin Deep redactie zonder namen

Deze serie is een samenwerking met de Gemeente Amsterdam.