DE 2E GESCHIEDENISLES DIE JE NOOIT HEBT GEHAD!

 

Over dit programma:

Tijdens De 2e Geschiedenisles die je nooit hebt gehad! geven Eveline van Rijswijk en Rajae El Mouhandiz ieder college over een historische vrouw en onderzoeken ze hoe mondig, machtig of moordzuchtig ze daadwerkelijk was.

Eregast deze avond is Maria Liberia Peters. Zij was in de jaren tachtig en negentig premier van de Nederlandse Antillen. Daarmee is ze de eerste langzittende vrouwelijke premier binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Peters leidde de vrouwenbeweging van de Partido Nashonal di Pueblo (PNP) en werd later de leider van deze partij. Ze is in Nederland op uitnodiging van Atria naar aanleiding van de tentoonstelling De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme.

Maria Liberia Peters zal een korte geschiedenisles geven over haar loopbaan als vrouwelijke premier. Daarnaast wordt zij geïnterviewd door onze moderator Aldith Hunkar.

Ook dit jaar wordt de kennis van het publiek weer getest middels een quiz. Wat weet jij over belangrijke vrouwen in de geschiedenis?

Dit programma wordt georganiseerd door F-site en De Maand van de Geschiedenis in samenwerking met Van Gisteren en Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis.

Deel deze uitzending: