Henriette van Lynden lezing – Jihad On Our Doorstep

Op donderdag 25 september is de lezing Jihad On Our Doorstep vanaf 20.00 uur live te volgen op deze pagina. De Henriette van Lynden lezing is gewijd aan de opkomst van jihadisme en terrorisme in Syrië en Irak en de implicaties voor Westers beleid.

Met:
Dhr. Ghaith Abdul-Ahad
Irakees journalist voor de Guardian, en deed verslag vanuit o.a. Irak, Afghanistan, Syrië en Libië. Abdul-Ahad werd gegijzeld door de Taliban. Hij is tevens persfotograaf voor Getty Images en zijn foto’s zijn gepubliceerd in de New York Times, Washington Post, en andere media.

Prof. Edwin Bakker
Directeur van het Centre for Terrorism & Counterterrorism en hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Als gerenommeerd terrorisme-expert verschijnt Prof. Bakker regelmatig bij uitzendingen van o.a. Nieuwsuur en Pauw&Witteman.

Dhr. Shiraz Maher
Expert radicalisering bij International Centre for the Study of Radicalisation van King’s College, Londen. Als voormalig extremist, is hij momenteel betrokken bij onderzoek naar de ontwikkeling van de salafi-jihadi gedachtegoed, en jihadistische organisaties in het bredere Midden-Oosten., Prof. Edwin Bakker en dhr. Shiraz Maher zullen hun visie op het onderwerp geven en deelnemen aan een paneldiscussie.

Organisatie: Ministerie van Buitenlandse Zaken i.s.m. Rode Hoed

Deel deze uitzending: