Henriette van Lynden lezing – ISIS Tilting the Chess Board

De Henriette van Lynden lezing van vrijdag 14 november: ISIS Tilting the Chess Board: The Dawn of a New Middle East Balance of Power was gewijd aan de strijd tegen ISIS en de gevolgen daarvan op de machtsbalans in het Midden-Oosten. Wat betekent dit voor de westerse strategie in de regio?

Met: Prof. Bernard Haykel, Mw. Mina al-Oraibi en Dr. Ali Vaez zullen hun visie op het onderwerp geven en deelnemen aan een paneldiscussie.

Prof. Bernard Haykel
Hoogleraar Midden-Oosten studies aan Princeton University, gespecialiseerd in Saudi-Arabië en de bredere Golf regio. Daarnaast is hij Islam expert en richt zich met name op salafi bewegingen en de wortels van de ISIS ideologie. Hij droeg bij aan de toonaangevende bestseller ‘Global Salafism’.

Mw. Mina al-Oraibi
Geboren in Irak, redacteur van de vooraanstaande Arabische krant Asharq Al-Awsat. Ze is expert op het gebied van transitie in de Arabische wereld en Amerikaanse militaire doctrines. Ze spreekt regelmatig met regeringsleiders in het Midden-Oosten.

Dr. Ali Vaez
Als Iran-expert bij de International Crisis Group in Washington D.C. is hij een veelgevraagd spreker over de Iraanse invloed in de regio. Hij is regelmatig te zien op BBC en CNN en publiceert o.a. in Foreign Policy en de International Herald Tribune.

Organisatie: Ministerie van Buitenlandse Zaken i.s.m. Rode Hoed

Deel deze uitzending: