Livestream – DE 5E GESCHIEDENISLES DIE JE NOOIT HEBT GEHAD!

MUZIEK, FEEST EN PROTEST.

Livestream – DE 5E GESCHIEDENISLES DIE JE NOOIT HEBT GEHAD!

Al vijf jaar lang brengen de geschiedenislessen van educatieplatform F-site verandering in de te eenzijdige beeldvorming rondom historische vrouwen. Ook dit jaar leren we onder leiding van Aldith Hunkar vrouwen van vroeger (opnieuw) kennen aan de hand van ludieke colleges van gastdocenten.

Op deze vijfde editie staan muziek, feest en protest centraal. Media-deskundige en hiphop onderzoeker Kim Dankoor vertelt over hiphopfeminisme en hoe deze muziekcultuur zich heeft ontwikkeld sinds de jaren ‘80. Kim zal aan de hand van de pioniers en voorbeelden laten zien waarom zij dit de meest inclusieve vorm van feminisme vindt.

Programmamaker en musicus Rae Milford en presentator Andrea van Pol zijn als duo bekend van de Radio 4/VPRO podcast Nooit van gehoord over vergeten vrouwelijk componisten. Deze avond hebben zij het over de componist en suffragette Ethel Smyth, die je nooit meer vergeet als je haar verhaal en muziek hebt gehoord.

Neerlandica en feministische literatuurwetenschapper Maaike Meijer neemt ons mee terug naar de tijd waarin het lesbisch uitgaan in Nederland floreerde. Waar eerder de lesbisch subcultuur nog onzichtbaar was, en het qua uitgaan moest hebben van ‘vriendinnenclubs’, werd vanaf de jaren ‘70 de dansvloer steeds meer overgenomen door vrouwen.

De avond wordt afgesloten met rapper Elmer (Merel Pauw). Dit jaar tijdens het Amsterdam Dance Event organiseerde ze een hiphop avond in cultureel clubhuis Sexyland World met uitsluitend vrouwelijke MC’s. Elmer brengt alles van deze bonte avond samen: een ode aan feministische muziek, feest en protest!

Bereid je voor op de feministische bonte avond die je nooit hebt gehad! Bekijk de foto’s hier.

Deel deze uitzending: