SKIN DEEP #11 – RIGHT TO VOTE!

De politiek en jouw invloed.

 

Skin Deep komt in de aanloop naar de Europese verkiezingen terug met een tweedelige specialeditie die geheel in het teken staat van de politiek en verkiezingen. We zetten onze gesprekken over kleur, gelijkwaardigheid en ongemak door.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het opkomstpercentage onder deze groep relatief laag is. Het percentage stemmers onder Surinaams-Antilliaanse Amsterdammers schommelt rond de 25%. Ook valt het op dat de stemgerechtigden uit de Afro-Nederlandse gemeenschap nauwelijks gerepresenteerd zijn in de politieke arena. Diversiteit onder politieke partijen is ver te zoeken.

Op 23 april praten we met Lynn Fokkens, voorzitter van het landelijk bestuur van BIJ1, de partij van Sylvana Simons en Kwame Agyapong-Ntr (meester Kwame), juridisch adviseur voor Scientia Potentia Est. En met Luiza Soares, zij staat voor de EU-verkiezingen op de lijst voor DENK, Aziz el-Kaddouri, communicatiespecialist  en onderzoeker van De EtnoBarometer, Curaçaos-Nederlands dichter, kunstenaar, en activist Quinsy Gario en Tanja Jadnanansing, stadsdeelvoorzitter van stadsdeel Zuidoost over het lage opkomstpercentage. Is dit een blijk van gebrek aan vertrouwen in het systeem of kunnen experts andere oorzaken identificeren? Waarom lukt het politieke partijen niet om de tweede en derde generatie aan zich te binden? Wat zeggen jongeren over de politieke en maatschappelijke betrokkenheid van millennials en generatie Z?

 

 

Deel deze uitzending: