Skin Deep #16 – Hiphop

Wat begon als een subcultuur op de straten van New York, is tegenwoordig een miljardenindustrie die wereldwijd populaire cultuur domineert. Eigenlijk komt alles wat tijdens Skin Deep besproken wordt samen in hiphop. Hiphop is rebellie. Hiphop is liefde. Hiphop is cultuur. En hiphop is – nu meer dan ooit – pop.  

Een goed moment om het bij Skin Deep dus eens over hiphop te hebben. Want ondanks de ongekende populariteit en veelvormigheid, is de cultuur nog altijd aan ouderwetse, hardnekkige stereotypen onderhevig. Stereotypen waarvan je je in sommige gevallen kunt afvragen of die wel toe te schrijven zijn aan het genre. 

Verschillende generaties liefhebbers en makers delen hun persoonlijke verhalen en reflecteren op het fenomeen als geheel. Hoe heeft hiphop hun leven veranderd? Waar zijn ze trots op? Waar liggen de pijnpunten? Welke misvattingen bestaan er? Wanneer is de liefde voor de muziek begonnen? Welke frustraties spelen er nog altijd? Waar schamen ze zich voor? Welke kant gaat het uit? Wat zijn hun toekomstdromen?

Andrew Makkinga gaat in gesprek met o.a. Fresku, Chivv, Tasha’s World, Rotjoch, Yung Nnelg  en Charisa Chotoe.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam

gemeente-amsterdam

Deel deze uitzending: