SYRIËRS IN DE POLDER #1 Het leven in Nederland

Met de serie Syriërs in de polder blikt de Rode Hoed terug op vijf jaar opvang van Syrische vluchtelingen in Nederland. We bekijken hoe het staat met de integratie van deze groep, de mogelijkheden voor een veilige terugkeer en de wederopbouw van hun land van herkomst.

Dit programma terugluisteren? Klik hieronder:

Over dit programma:

Tijdens deze eerste editie gingen we onder leiding van moderator Daan Roovers (Denker des Vaderlands) in gesprek met Anwar Manlasadoon (columnist) en Araa Al Jaramani (onderzoeker) over hun leven in Nederland, uitdagingen, heimwee en toekomst. Daarnaast horen we over de ervaringen van Jaco Dagevos (bijzonder hoogleraar migratie), Jos Heijmans (Burgemeester van Weert), Jos Wienen (burgemeester van Haarlem) en Lian Priemus (directeur van de Amsterdamse stichting IN MY BACKYARD) die te maken hebben met grote groepen vluchtelingen. Welke lessen trekken zij vijf jaar later?

We begonnen de avond met een gesprek met Araa Al Jaramani en daarna Anwar Manlasadoon.
Om 00:39 Jaco Dagevos (bijzonder hoogleraar migratie) en Lian Priemus (directeur van de Amsterdamse stichting IN MY BACKYARD)

Vanaf 00:58 Kan je luisteren naar het intermezzo van woordkunstenaar Atta de Tolk

Vanaf 01:04 gaat Daan Roovers verder in gesprek met Jos Heijmans (Burgemeester van Weert)en Jos Wienen (burgemeester van Haarlem)

Deel deze uitzending: