Livestream – Vergezichten met Angela Maas

De wereld in 2050 - DE TOEKOMST VAN GENDERGELIJKE GENEESKUNDE

Livestream – Vergezichten met Angela Maas
DE WERELD BEWEEGT SNELLER DAN DE MENS LIJKT BIJ TE KUNNEN HOUDEN. IN DEZE DUURLOOP VAN TALLOZE TRANSFORMATIES GAAT DE RODE HOED OP ZOEK NAAR DUIDING EN TOEKOMSTMUZIEK. WAT ZIJN REËLE NARRATIEVEN OVER DE SAMENLEVING VAN MORGEN?

 

In deze editie neemt cardioloog Angela Maas ons mee in de toekomst van de geneeskunde. Hoe zou de geneeskunde – van studie tot praktijk – moeten veranderen om beter bij de huidige en toekomstige samenleving aan te sluiten? Is kwalitatieve zorg genderneutraal? Nee! zegt Angela. Met haar kennis over het vrouwenhart wist ze al vroeg in haar carrière dat er veel verschillen bestaan tussen een diagnose en behandeling van mannen en vrouwen. Hoe kunnen we die kennis voor betere en effectievere behandelingen inzetten? En veranderen om beter bij de huidige en toekomstige samenleving aan te sluiten?

In deze verdiepende reeks nemen experts ons vanuit hun vakgebied mee in hun visie op de maatschappij van 2050. Ze delen tips en tricks over hoe we die toekomst samen vorm kunnen geven. Het programma bestaat uit een inleiding van de spreker, een inhoudelijk gesprek met de moderator en een afsluitend gesprek met het publiek.

Deel deze uitzending: