Verzwegen Geschiedenis | Afl. 2: Gender was altijd al fluïde

In deze tweede aflevering praten Karin en Clayde over de eeuwenoude fluïditeit van gender in de wereld, en de weerstand daartegen in het Westen. Je hoort tevens de stemmen van politicoloog Tammie Schoots en curator Rae Parnell. 
 
Rode Hoed Resident Karin Amatmoekrim (auteur, 1979) werkte afgelopen maanden vanuit de residency studio in Felix Meritis aan de serie ‘Verzwegen Geschiedenis’ van De Correspondent. In deze gelijknamige podcastserie bespreekt Karin samen met Rode Hoed directeur Clayde Menso een aantal historische verhalen met gasten die daar vanuit eigen expertise hun licht op laten schijnen.
* Deze aflevering is voor een groot deel in het Engels.
 
Show Notes
 
Sprekers
Rae Parnell is an curator, artist, educator, and dancer based in the Hague, NL. He does community building through workshop facilitation and use the process of zine-making to archive queer and trans communities of color. His past projects have focused on a range of topics, including anti-racist organizing, radical imagination, queer and trans knowledge distribution, healing justice, and embodied pleasure. He is currently a programmer at WORM Rotterdam, and the co-curator of BARTALK.  
 
Tammie Schoots is transgender activiste en Filosofie, Rechten en Europese Studies studente aan de UvA. Vanuit haar persoonlijke ervaringen probeert ze op een filosofische manier te reflecteren op de emancipatie en inclusie van transgender personen. Ze heeft onder andere artikelen gepubliceerd bij OneWorld en JOOP. Ook schrijft als vaste redacteur voor Babel Magazine en is ze te beluisteren als panellid bij het radioprogramma BNR Breekt.
 
Karin Amatmoekrim schreef de romans Het gym, De man van veel en Tenzij de vader. Als essayist publiceerde ze in De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad. Momenteel is ze bezig met haar proefschrift.
 
Clayde Menso is de directeur van Amerpodia (Rode Hoed, De Nieuwe Liefde, Compagnietheater en Felix Meritis). Daarvoor was hij vier jaar directeur van het AfK, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, zes jaar adjunct-directeur en zes jaar programmamanager bij Stichting DOEN.
 
 
Intro door Theo Langejans
Deel deze uitzending: