To Infinity & Beyond

Space, the final frontier… Het is alweer 50 jaar geleden dat Neil Armstrong deed wat geen mens ooit eerder had gedaan: wandelen op de Maan. Inmiddels zijn er bedrijven die zich specialiseren in asteroïde mijnbouw en heeft Elon Musk een retourtje ‘Maan’ in de planning van 2023 staan. Zo langzamerhand betreden we het commerciële ruimtevaarttijdperk, maar wat zijn de gevolgen? 

In deze serie brengt moderator Anna Gimbrère ons vanuit twee verschillende invalshoeken op de hoogte van de actuele staat van de ruimtevaart.

 

#1 Space cowboys en ruimtetoeristen

MA 17 FEB. 2020

In deel één schijnen we een licht op de wetenschappelijke, commerciële en militaire ontwikkelingen in de ruimte. Elon Musk, Richard Branson en Jeff Bezos zijn prominenten op het gebied van de commerciële ruimtevaart. Wanneer kunnen wij een vakantie naar de Maan plannen? Welke grondstoffen zijn er te delven in de ruimte? En welke rol speelt Nederland in de ruimtevaart?

 

#2 Van wie is de ruimte?

DI 31 MRT. 2020

In deel twee duiken we in de wet- en regelgeving omtrent ruimtevaart. Mag je alles wat je aan een planetoïde onttrekt wel jouw eigendom noemen? Wie moet die wetgeving maken en de naleving daarvan controleren? En wat als er een conflict is in de ruimte? Hebben we een ruimtepolitie nodig?

 

Koop een passe-partout voor maar €22,50 in plaats van €26!