Den Uyl-lezing door Frans Timmermans

Groeien aan de Grens

Den Uyl-lezing door Frans Timmermans

Helaas is deze avond al uitverkocht. Voor alle thuisblijvers hebben wij wel de livestream. Kijk maandag hieronder mee:

Vijftig jaar geleden begon het werk aan één van de meest invloedrijke wetenschappelijke rapporten van de twintigste eeuw: ‘Grenzen aan de Groei’ van de Club van Rome. Voor het eerst werd vanuit verschillende disciplines een alomvattend beeld geschetst van de beperkte draagkracht van onze planeet.

‘Dat sommige van de verwachtingen niet zijn uitgekomen of zich anders hebben ontwikkeld doet niets af aan de kern van de boodschap die alleen maar relevanter is geworden: het sociaal-economisch model, geschapen door de derde industriële revolutie, is letterlijk onhoudbaar’, aldus Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie. 

Op maandag 2 december zal Frans Timmermans de zesentwintigste Den Uyl-lezing houden over het thema: spreiding van kennis, inkomen en macht. De lezing draagt de titel ‘Groeien aan de Grens’, een verwijzing naar het bekende rapport van de Club van Rome – klik hier voor een voorproefje. De lezing wordt georganiseerd door de Stichting Den Uyl-lezing, in samenwerking met de Wiardi Beckman Stichting en de Partij van de Arbeid.

——–

De Den Uyl-lezing vindt eenmaal per jaar plaats en wordt georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de onafhankelijke Stichting ‘Dr. J.M. den Uyl-lezing’. De Den Uyl-lezing begeeft zich in de keuze van spreker en onderwerp op het snijvlak van politiek, cultuur en wetenschap. Er wordt een interdisciplinaire inslag benadrukt, zodat over de grenzen van hetzij de politiek, de economie of de cultuur heen gekeken wordt. Voor het uitspreken van de lezing worden vooraanstaande personen uit het culturele, wetenschappelijke of politieke leven gevraagd, van wie een diepgravende en creatieve inbreng verwacht wordt. De vorige Den Uyl-lezing van 17 december 2018 uitgesproken door Prof. dr. José van Dijck kunt u hier lezen en hier beluisteren.

 


Den Uyl-lezing door Frans Timmermans
Deel dit evenement:
Kaartje kopen