Dienst zonder God

Begin van de Seizoenen

Dienst voor ongelovigen

Vier keer per jaar, met de wisseling van de seizoenen, organiseert de Rode Hoed in samenwerking met zangeres en theatermaakster Ricky Koole een jonge, eigenzinnige dienst. In de drukte van de stad sta je anderhalf uur stil bij wat je belangrijk vindt.

Met een inspirerende preek door een bekende spreker – eerder preekten Diederik van VleutenRob WijnbergClarice Gargard, Joke Hermsen en Freek de Jonge. Acteurs lezen gedichten en teksten. Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten. Ga zitten en laat je raken!

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog:

Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar die gaan uiteindelijk altijd over God, over het geloof of over de oplossing vinden in het hiernamaals. Aangezien ik niet geloof – of als ik geloof dan ook meteen in alles – vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovige naar hartenlust kunt meezingen. Ook gelovigen kunnen dat, volgens mij, prima.

Nieuwe data worden binnenkort hier bekend gemaakt.

Woensdag 20 maart 2024: BEGIN VAN DE LENTE
Klik hier voor meer info en kaarten

Donderdag 20 juni 2024: BEGIN VAN DE ZOMER
Klik hier voor meer info en kaarten