Abel Herzberglezing door Sigrid Kaag

Kijk hieronder dit programma terug!

Abel Herzberglezing door Sigrid Kaag

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking spreekt op zondag 30 september de 29ste Abel Herzberglezing uit. In haar lezing zal zij ingaan op de vraag hoe (recente) maatschappelijke ontwikkelingen zich verhouden tot mensenrechten en het belang van wederzijds respect en tolerantie.

 

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA TERUG: 

Voor haar lezing put Minister Kaag uit persoonlijke ervaringen tijdens haar loopbaan bij de Verenigde Naties. Haar internationale functies brachten haar op veel plekken, die mede vorm gaven aan haar visie op de wereld en ook op Nederland.

Na bijna 25 jaar ‘buitenlandse dienst’ keerde Kaag vorig jaar oktober vanuit Libanon terug in Nederland om voor D66 minister te worden in het kabinet-Rutte III. Eerder dit jaar presenteerde ze haar beleidsnota Investeren in Perspectief, waarin preventie op velerlei terreinen het sleutelwoord is. Ideeën daaruit zal ze in de Abel Herzberglezing verbinden met een boodschap van hoop die ze persoonlijk èn als politicus voorstaat.

De Abel Herzberglezing wordt sinds 1990 door de Rode Hoed in samenwerking met dagblad Trouw georganiseerd. Prominenten spreken een lezing uit ter nagedachtenis aan de advocaat, procureur, toneel- en (kroniek)schrijver en essayist Abel Herzberg (Amsterdam, 1893-1989).

Deze lezing is uitverkocht.

Dit programma heeft al plaatsgevonden
program.info.closed.description
Deel dit evenement: