Bucketlist Filosofie

Wat zou Aristoteles doen?

Bucketlist Filosofie

Wat heeft Aristoteles te bieden bij vragen over vriendschap, politiek, liefde, keuzestress en sterfelijkheid?

In de serie Bucketlist Filosofie staat elke keer een klassieker uit de filosofie centraal. Deze keer de Ethica van Aristoteles. Aristoteles was een buitengewone denker, misschien wel de grootste aller tijden. Maar de vraag die hem het meest bezighield was tamelijk gewoon: hoe word je gelukkig?

Praktisch filosoof Jan Flameling legt uit wat de deugden van Aristoteles betekenen. De Britse filosofe Edith Hall geeft ons tien praktische adviezen van Aristoteles die ons meer over onszelf en onze beslissingen leren. Deze eeuwenoude wijsheid helpt ons onder meer bij het solliciteren, het vinden van de juiste partner en vrienden, en het overwinnen van tegenslagen. Hall belicht verrassende en onbekende aspecten van Aristoteles’ leven en werk. Maar vooral ontdekken we hoe zijn filosofie een kompas is op onze weg naar het goede leven. Ook stellen drie jonge mensen vragen aan de Aristoteleskenners over hoe we nu het beste kunnen leven.

Dit programma heeft al plaatsgevonden
program.info.closed.description
Deel dit evenement:

Jan Flameling

Jan Flameling is praktisch filosoof en eigenaar van filosofisch bureau Ataraxia. Hij werkt als docent aan de Internationale School voor Wijsbegeerte. Hij geeft trainingen in morele oordeelsvorming aan artsen, apothekers, burgemeesters en medewerkers van de Belastingdienst en bij Rijkswaterstaat.

Edith Hall

Edith Hall is hoogleraar klassieke filosofie aan King’s College in Londen. Ze publiceerde meer dan twintig boeken, is regelmatig op radio en tv en geeft over de hele wereld lezingen. Ze ontdekte Aristoteles op haar twintigste, en hij veranderde haar leven voorgoed.