Dienst zonder God

Begin van de zomer

Dienst zonder God

Vier keer per jaar, met de wisseling van de seizoenen, organiseert de Rode Hoed in samenwerking met zangeres en theatermaakster Ricky Koole een jonge, eigenzinnige dienst. In de drukte van de stad sta je anderhalf uur stil bij wat je belangrijk vindt.

De preek wordt altijd gehouden door een spraakmakende gast. Deze editie is schrijfster, actrice en theatermaakster Nhung Dam aan de beurt. Acteurs lezen gedichten en teksten. Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten. Ga zitten en laat je raken!

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog:

“Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht, waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar die gaan uiteindelijk altijd over God, over het geloof of over de oplossing vinden in het hiernamaals. Aangezien ik niet geloof – of als ik geloof, dan ook meteen in alles – vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovige naar hartenlust kunt meezingen. Ook gelovigen kunnen dat, volgens mij, prima.”

 

Nhung Dam (Groningen, 1984) ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze werkt als actrice, schrijver en columnist. Nhung schreef diverse toneelstukken, die tevens internationaal zijn vertaald en geproduceerd. Haar wekelijkse column verschijnt in het Noordhollands dagblad. Ze staat met haar solovoorstellingen in de schouwburgen en op theaterfestivals o.a. Oerol. Verder speelt Nhung bij diverse toneelgezelschappen (o.a. Theater Oostpool en Jakop Ahlbom Compagny) en is regelmatig te zien in tv-series en films. Haar debuutroman Duizend vaders bij de Bezige Bij werd bekroond met de prijs voor het Beste Groninger Boek 2018 en genomineerd werd voor de Dioraphte Literatourprijs. Het is ook in Duitsland met succes verschenen. Voorjaar 2023 verscheen haar tweede roman: Definitie van liefde.

 

 

Dit programma is uitverkocht

Helaas zijn de tickets voor dit programma uitverkocht.

Deel dit evenement: