H. J. Schoo-lezing door Klaas Knot

H. J. Schoo-lezing door Klaas Knot

Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank, houdt de 12de HJ Schoo-lezing. Knot zal in zijn lezing ingaan op de economische crisis als gevolg van het coronavirus en benoemen wat nodig is voor herstel en duurzamere welvaart.

De HJ Schoo-lezing wordt jaarlijks op de eerste dinsdag van september georganiseerd door de redactie van Elsevier Weekblad. Ze wordt gezien als de opening van het politieke jaar. In 2019 werd de lezing gehouden door minister Wopke Hoekstra van Financiën. Eerdere sprekers waren onder anderen premier Mark Rutte, burgemeester Ahmed Aboutaleb en de Duitse minister van Economische Zaken Peter Altmaier.

Prof. dr. K.H.W. Knot (53) is sinds 1 juli 2011 president van De Nederlandsche Bank. Hij is tevens vicevoorzitter van de Financial Stability Board en voorzitter van haar Standing Committee on the Assessment of Vulnerabilities. Hij is lid van de Governing Council en de General Council van de Europese Centrale Bank, lid van de European Systemic Risk Board, gouverneur van het Internationaal Monetair Fonds, gouverneur van de Bank for International Settlements en lid van haar Board of Directors. Sinds 2005 is hij honorair hoogleraar Economics of Central Banking aan de Rijksuniversiteit Groningen en sinds 2015 is hij honorair hoogleraar Monetaire Stabiliteit aan de Universiteit van Amsterdam.


Vorig jaar werd de HJ Schoo-lezing gehouden door Minister van Financiën Wopke Hoekstra. . Eerdere sprekers waren onder anderen de Duitse CDU-politicus Peter Altmaier, Sybrand Buma, Edith Schippers, burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en premier Mark Rutte.

De HJ Schoo-lezing is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 op 61-jarige leeftijd overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.


H. J. Schoo-lezing door Klaas Knot

 

Omdat wij in verband met de coronacrisis slechts een beperkt aantal bezoekers mogen toelaten, zal Elsevier Weekblad toegangskaarten onder zijn lezers verloten. Voor overige geïnteresseerden zal de lezing via een livestream te volgen zijn. Na afloop verschijnt de lezing in boekvorm.

 

UITVERKOCHT

 

Deel dit evenement:
Kaartje kopen