Skin Deep #11 – RIGHT TO VOTE!

DE POLITIEK EN JOUW INVLOED

Skin Deep #11 – RIGHT TO VOTE!

Skin Deep komt in de aanloop naar de Europese verkiezingen terug met een tweedelige specialeditie die geheel in het teken staat van de politiek en verkiezingen. We zetten onze gesprekken over kleur, gelijkwaardigheid en ongemak door.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het opkomstpercentage onder deze groep relatief laag is. Het percentage stemmers onder Surinaams-Antilliaanse Amsterdammers schommelt rond de 25%. Ook valt het op dat de stemgerechtigden uit de Afro-Nederlandse gemeenschap nauwelijks gerepresenteerd zijn in de politieke arena. Diversiteit onder politieke partijen is ver te zoeken.

Op 23 april praten we met Kwame Agyapong-Ntr (meester Kwame), juridisch adviseur voor Scientia Potentia Est. En met Luiza Soares, zij staat voor de EU-verkiezingen op de lijst voor DENK, Aziz el-Kaddouri, communicatiespecialist  en onderzoeker van De EtnoBarometer, Curaçaos-Nederlands dichter, kunstenaar, en activist Quinsy Gario en Tanja Jadnanansing, stadsdeelvoorzitter van stadsdeel Zuidoost over het lage opkomstpercentage. Is dit een blijk van gebrek aan vertrouwen in het systeem of kunnen experts andere oorzaken identificeren? Waarom lukt het politieke partijen niet om de tweede en derde generatie aan zich te binden? Wat zeggen jongeren over de politieke en maatschappelijke betrokkenheid van millennials en generatie Z?

Op 20 mei het tweede deel in deze Special: Racisme in Europa.

 

Skin Deep #11 – RIGHT TO VOTE! wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Democratie en Media.

Dit programma heeft al plaatsgevonden
program.info.closed.description
Deel dit evenement:

Sprekers

Tanja Jadnanansing

Tanja Jadnanansing is stadsdeelvoorzitter van stadsdeel Zuidoost. Hiervoor was ze zes jaar Kamerlid bij de fractie van de PvdA.

Aziz el-Kaddouri

Aziz el-Kaddouri is communicatiespecialist en onderzoeker van De EtnoBarometer, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat regelmatig de mening van Nederlanders met een migratieachtergrond peilt.

Quinsy Gario

Quinsy Gario is een Curaçaos-Nederlands dichter, kunstenaar, en activist, die vooral bekend is door zijn verzet tegen de figuur van Zwarte Piet en diens rol in het Sinterklaasfeest.

 

 

Lynn Fokkens

De 24-jarige Lynn Fokkens is voorzitter van het landelijk bestuur van BIJ1, de partij van Sylvana Simons. De boodschap van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid, die de partij kenmerkt, zijn de belangrijkste reden geweest voor het vertrek bij de Piratenpartij, waar Fokkens sinds 2010 lid van was, en de keuze voor een ander nieuw geluid in de politiek.

Lynn Fokkens is ook actief voor Platform Stop Afrofobie en als activist op het gebied van antiracisme en LHBTI- en vrouwenrechten.

Meester Kwame (Kwame Agyapong-Ntr)

Kwame Agyapong-Ntr, werkt als juridisch adviseur voor Scientia Potentia Est. Maar de meeste mensen in Zuid Oost kennen hem als Meester Kwame vanwege zijn jarenlang inzet als huiswerkbegeleider van kinderen. Daarnaast geeft hij wekelijk Bijbelstudie aan de jongste leden van Stichting Triumphant Bible Chapel International

Luiza Soares

Luiza Soares is geboren op de Kaapverdische eilanden en getogen in Rotterdam. Zij heeft Advanced Business English en Praktijk Operationeel Management gestudeerd en richt zich in haar beroepsleven als consultant voor een internationale onderneming op het gebied van armoedebestrijding en gezondheidszorg voornamelijk op Afrikaanse landen. Luiza staat voor de EU-verkiezingen op de lijst voor DENK. Ze was daarvoor actief voor de SP in Rotterdam.