Kijk niet weg

Ellen Mangnus in gesprek met Jan Pronk

Kijk niet weg

Na veertig jaar pragmatische politiek snakt de wereld naar een groter verhaal. Noem het een visie, een vergezicht of een moreel kompas. Vanavond gaan we in gesprek met Jan Pronk, voormalig enfant terrible van de PvdA en volgens menigeen ‘het geweten van links’.

Pronk is niet alleen een doorwinterd politicus, maar ook een onafhankelijk denker en ethicus die zijn leven lang intensief contact heeft met activisten, hulpverleners en oorlogsslachtoffers.

Telkens weer pleit hij voor het grote verhaal, voor verbinding, voor het kijken door de ogen van de ander. Immers, bij iedere crisis – of het nu gaat om klimaatverandering, oorlog of een pandemie – worden we geconfronteerd met het feit dat we afhankelijk van elkaar zijn.

22 Maart is het boek:  Kijk niet weg- in gesprek met Jan Pronk, uitgekomen. In gesprek met Pronk probeert Ellen Mangnus zijn inzichten te vertalen naar de wereld van nu.

SPREKERS

Foto: Leonard Fäustle

Ellen Mangnus heeft langdurige ervaring in ontwikkelingssamenwerking. Ze deed onderzoek naar en schrijft over macht en ongelijkheid in voedsel, landbouw en handel.

 

 

Faiza Oulahsen is programmadirecteur bij Greenpeace. Ze trad in 2011 op 24-jarige leeftijd in dienst bij Greenpeace als een van de jongste campagneleiders van de internationale organisatie ooit, en vecht sindsdien voor klimaatrechtvaardigheid – door spraakmakende acties, lobby- en media-optredens, van VN-klimaattoppen tot klimaatrechtszaken.  Tegenwoordig is ze, naast haar werk bij Greenpeace, en voorzitter adviesraad van het wetenschappelijk bureau de Helling.

 

MODERATOR

Kido Koenig is directeur van de Foundation Max van der Stoel. Daarnaast is hij oprichter/bestuurder van enkele kleinschalige OS-stichtingen. Hiervoor werkte hij als consultant bij Capgemini en als gespreksleider van vele debatten en evenementen. In het verleden was Kido vice-voorzitter van de JS in de PvdA en voorzitter van de Nationale Jeugdraad

Dit programma heeft al plaatsgevonden
program.info.closed.description
Deel dit evenement: