Skin Deep #10 – wereldvrouwen

Skin Deep #10 – wereldvrouwen

In het kader van Internationale Vrouwendag praten we met zwarte en witte vrouwen aan de top over hun positie en identiteit en hoe zij voorbij stereotypes en beeldvorming de ruimte vinden om zichzelf te zijn. Code-switching, het aanpassen van ons haar, outfit en gedrag aan onze omgeving, doen we immers allemaal. Maar hebben zwarte vrouwen dezelfde ruimte als witte vrouwen? Wat kunnen we van elkaar leren?

Andrew Makkinga gaat met wereldvrouwen in gesprek over hun keuzes, aanpak en dilemma’s

Meer informatie over dit programma volgt nog.

Skin Deep #10 Wereldvrouwen Beeld door Jay Sunsmith, foto door Yann Caradec

Benieuwd naar vorige of komende afleveringen? Ga hier naar de seriepagina van Skin Deep of de Redactie van Skin Deep

 


Skin Deep #10 – wereldvrouwen
Normale prijs: €5,50
CJP, studenten- of stadspas: €2,99
Kaartje kopen

Inclusief één consumptie in de pauze.

 

Deel dit evenement:

Andrew Makkinga

Moderator Andrew Makkinga is presentator en momenteel werkzaam bij de VPRO. Geboren in Oeganda als zoon van een politicus, op zijn 9e geadopteerd door een Gronings gezin. Hij presenteerde op de radio 3VOOR12XL, op televisie De Battle en Het Lagerhuis en verslaat sinds 2007 elke zomer in juli het North Sea Jazz Festival. Ook is hij verbonden aan het digitale themakanaal Cultura van de NTR.

Over SKin Deep

Skin Deep is terug! Want we zijn nog lang niet uitgepraat. In deze talkshows verdiepen we het gesprek over zwart en wit in Nederland. Met bekende en nieuwe gezichten onderzoeken we lastige en luchtige onderwerpen.

Gesprekken over huidskleur zijn vaak explosief, emotioneel of worden vermeden. Alsof de verschillen het onmogelijk maken nog te praten. Omdat mensen klaar zijn met steeds hetzelfde uitleggen, bang zijn het verkeerde te zeggen of zich niet aangesproken voelen. Samen onderzoeken we wat deze thema’s zo moeilijk maakt. We willen het ongemak niet vermijden maar juist benoemen en verkennen. Door ervaringen uit te wisselen en inzichten te delen worden we beter in het voeren van dat stroeve gesprek. Verdiepende talkshows dus, met ruimte voor twijfel, frustratie en humor.

Skin Deep wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en Stichting Democratie & Media.

Kaartje kopen