Skin Deep #15 – Mannelijkheid

Met zwarte mannen in gesprek

Skin Deep #15 – Mannelijkheid

Tijdens de Black Achievement Month spreken we zwarte mannen over vooroordelen, kwetsbaarheid en leven in een witte omgeving. Hoe gaan zij om met racisme en discriminatie? En hoe verhouden zij zich tot de hardnekkige stereotypes die er over hen bestaan?

In een openhartig gesprek praat Andrew Makkinga met rapper Winne en onderzoeker Leo Balai over de beeldvorming van ‘dader’ en ‘slachtoffer’ en de positie van de zwarte man in onze samenleving.

 

Naam*

E-mailadres

Bericht

Bedrag €*
Skin Deep #15 – Mannelijkheid

Dit programma zal live uitgezonden worden via Facebook en YouTube.

Deel dit evenement:

Sprekers

Winne

Winston Bergwijn, ook bekend als Winne, is een Nederlandstalige rapper. In 2009 verscheen zijn debuutalbum ‘Winne Zonder Strijd’. Samen met Jiggy Djé, Sticks en Dr. Moon vormde Winne in 2013 de supergroep Great Minds. Het album was de hoogste hiphop binnenkomer in de Top 100 tot nog toe, de bijbehorende clubtour verkocht uit binnen 4 weken, nog voor de release van het album. Het succesvolle solo-album ‘Oprecht Door Zee’ volgde, gevolgd door een uitverkochte clubtour in de grotere popzalen. Ook stond Winne op festivals als Woo Hah, MOMO, Keti Koti en Triangle.

Leo Balai

In 2011 promoveerde Leo Balai aan de Universiteit van Amsterdam op “Het slavenschip Leusden”, een baanbrekend onderzoek op het gebied van de maritieme slavernijgeschiedenis. Hierna onderzocht hij de rol van Amsterdam in de slavenhandel en publiceerde in 2013 het boek “Geschiedenis van de Amsterdamse slavenhandel”, dat binnenkort in herdruk zal worden genomen. Op het moment is hij bezig met onderzoek voor zijn nieuwe boek over de aanwezigheid van zwarte mensen in Europa vanaf de 15e eeuw.

Kaartje kopen