Begin van de zomer

dienst zonder God

Begin van de zomer

Tijdens deze jonge, eigenzinnige dienst met aandacht voor het begin van de zomer, sta je één uur stil bij wat jij belangrijk vindt. Met o.a. Maartje Meijer en Ricky Koole. De preek wordt gehouden door schrijver en presentator Abdelkader Benali. 

Acteurs lezen gedichten en teksten en het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten, onder meer uit het Kyteman Orchestra. Ga zitten en laat je raken!

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog: “Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar die gaan uiteindelijk altijd over God, over het geloof of over de oplossing vinden in het hiernamaals. Aangezien ik niet geloof – of als ik geloof dan ook meteen in alles – vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovige naar hartenlust kunt meezingen. Ook gelovigen kunnen dat, volgens mij, prima.”

Naar de seriepagina van de dienst zonder God

Dit programma heeft al plaatsgevonden
program.info.closed.description
Deel dit evenement:

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali is schrijver en presentator. Hoewel zijn debuutroman werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, won hij deze met zijn tweede roman De langverwachte. Naast romans schrijft Benali ook artikelen en recensies voor o.a. De Groene Amsterdammer, Algemeen Dagblad en Vrij Nederland. Daarnaast presenteerde hij het tv-programma Benali boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde.