Coming In – Coming Out #3: Feminisme in de Islam

Moslima’s over vrijheid en De Hoofddoek

Coming In – Coming Out #3: Feminisme in de Islam

De problemen van moslimvrouwen worden vaak gewijd aan hun geloof of gemeenschap. Maar het zijn witte mannen die het vaakst vrouwen met een hoofddoek lastigvallen. Moslima’s worden door hen gediscrimineerd vanwege hun uiterlijk, naam, huidskleur, geaardheid. En juist omdat ze vrouw zijn. Moet de moslima tegenwoordig uit de kast komen als gelovige?

Vanavond praten we niet over maar met moslima’s. Zij vertellen met welke issues zij nu écht te maken hebben. Wat zijn de gevolgen als je als vrouw zichtbaar moslim bent? Wat kom je tegen en hoe word je behandeld? We horen wat het met je doet als je buiten alle normen valt en stellen nog één keer de hoofddoekvraag: is het een vrijwillige keuze of onderdrukking?

Sylvana SimonsGasten en sprekers worden in de komende weken hier en op Facebook aangekondigd. Gemodereerd door Sylvana Simons

Over de serie Coming In – Coming Out

De Coming Out kennen we inmiddels; de Coming In draait om je eigen identiteit vormgeven, jezelf accepteren en het vinden van veiligheid en vertrouwen.

In samenwerking met Stichting Maruf organiseert de Rode Hoed een driedelige reeks gesprekken met queer moslims en moslima’s. Zij delen hun persoonlijke verhalen en uitdagingen. Samen met het publiek bespreken we hoe we de samenleving inclusiever kunnen maken. Verwacht openhartige verhalen over kwetsbaarheid en autonomie: een reeks avonden vol aha-momenten.

Bekijk de hele serie hier

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:  Democratie-en-media-logo


Coming In – Coming Out #3: Feminisme in de Islam
Normale prijs: €13
CJP, studenten- of stadspas: €10.50
Kaartje kopen
Deel dit evenement:
Kaartje kopen