fbpx

Shermin op zondag

Shermin op zondag: elke derde zondagmiddag van de maand

Shermin op zondag

In het nieuwe programma Shermin op zondag gaat Shermin Chavoushi in gesprek met deskundigen die voorop lopen in maatschappelijke veranderingen op uiteenlopende gebieden: van politiek tot technologie, van filosofie tot cultuur. Met deze pioniers onderzoekt Shermin ontwikkelingen en tendensen die in de samenleving voelbaar zijn, maar nog niet voor iedereen zichtbaar. Ook voert ze persoonlijke gesprekken met verrassende gasten die inzicht en verdieping bieden bij het nieuws. Shermin introduceert net zo goed grensverleggende onderzoeksjournalisten en innovatieve psychiaters als baanbrekende hiphopartiesten en jonge activisten. Met hen gaat ze op zoek naar nuance en begrip in het steeds harder wordende maatschappelijke debat.

Shermin op zondag gaat uit van een superdiverse realiteit, die verder gaat dan alleen maar culturele achtergrond. Ook genderidentiteit, leeftijd, opleidingstype, geografische herkomst, woonplaats en sociale en economische status dragen bij aan verschillende perspectieven die nodig zijn voor een zorgvuldig gesprek over de achtergronden bij het nieuws.

Shermin op zondag: elke derde zondagmiddag van de maand.

Shermin Chavoushi – Shermin (29) is werkzaam bij talkshow Jinek als redacteur actualiteiten. Ze werkte eerder als redacteur bij De Wereld Draait Door, RTL Nieuws en FunX. Shermin is een dochter van twee Iraanse politieke vluchtelingen. Tijdens haar master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam verruilde ze als geboren en getogen Rotterdammer de havenstad voor Amsterdam. In haar vrije tijd zingt ze graag jazz en soul.

Shermin Chavoushi
foto: Frank Ruiter

 

 


Shermin op zondag
Normale prijs: €15
CJP, studenten- of stadspas: €13,50
Kaartje kopen
Deel dit evenement:
Kaartje kopen